„Voi supune dezbaterii și aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureșt, în colaborare cu cei șase primari de sectoare, înființarea câte unui teatru în fiecare sector al Capitalei. Vom introduce gratuitate pentru transportul preșcolarilor, școlarilor, liceenilor și studenților spre și dinspre activitățile culturale. Vom înființa Teatrul Dramaturgilor Români Contemporani. Vom acorda locuințe cu prioritate actorilor și regizorilor, alături de medici și profesori, prin demararea unui program semnificativ de construire de locuințe”, a declarat Gabriela Firea în cadrul unei conferințe susținute la sediul Primăriei Generale a Capitalei.
Edilul a mai anunțat că va propune înființarea unei companii municipale de construcții, care va construi locuințe sociale.
„În prima ședință a CGMB vom înființa o societate de construcții 100% a municipalității, care va construi locuințe pentru tineri și sociale și pentru profesii deosebite”, a anunțat Primarul General.
De asemenea, Gabriela Firea a spus că va propune majorarea cu cel puțin 50% a bugetului pentru cultură, astfel încât teatrele să primească fondurile necesare pentru reparații, refacerea decorurilor, recuzită și dotări. Edilul a mai anunțat și demararea procedurilor oficiale pentru organizarea licitației pentru construirea teatrului temporar în care se vor muta, pe rând, teatrele care vor intra într-un proces de consolidare.
În cadrul aceleiași conferințe, Primarul General a anunțat că șansele Bucureștiului de a obține titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 sunt mici.
„Din ceea ce m-am informat eu până în acest moment, în ceea ce privește Bucureștiul, există șanse mai reduse ca acesta să fie declarat Capitală Culturală Europeană în 2021, pentru motivul important că în toți anii trecuți, 10-15 ani, nu s-a acordat acest titlu capitalelor. Conceptul inițial a fost acela de a oferi o șansă în plus și de a dezvolta un alt oraș al țărilor europene decât capitala, care orcum beneficială de investiții. Acesta este conceptul”, a explicat Gabriela Firea.